, .
partlycloudy_night 23.9℃
Vārda dienu svin: Ausma, Inguna, Ingūna, Inguns, Ausmis

Garšaugi

Rūta Beirote , 14-06-2021
Garšaugi

Katru gadu, sākoties sēšanas un stādīšanas trakumam, gan veikalos, gan stādu plačos redzam arī daudz dažādu garšaugu stādu. Jā, audzēt garšaugus uz palodzes vai dobē pilnīgi noteikti ir šī brīža aktualitāte teju visās mājsaimniecībās, tomēr jau rudenī bieži vien redzam – daudzi no tiem ir palikuši nelietoti.

Nosacīti garšaugus varētu dalīt divās daļās:
1. Tie, kam obligāti jābūt dobē.
2. Tie, ko audzēt, ja ir brīva vieta un kārojas eksperimentēt.

Pie obligāti audzējamiem noteikti jāpievieno klasika, kas smaržu un garšu virpulī nereti tiek aizmirsta:
• Lapu/kātu selerijas un pētersīļi.
• Sīpolloki, maurloki un ķiplokloki.
• Baziliks – klasiskais un citronbaziliks vispirms un tikai tad visi citi kārdinoši smaržojošie.
• Dilles, liekot akcentu tieši uz krūmu dillēm.
• Klasisku garšu piparmētras – jo tieši tās būs vispiemērotākās vasaras Mohito.
• Timiāns un rozmarīns – divi garšaugi, kurus nu jau pazīst un izmanto teju katrs.
• Raudene jeb oregano.

Tieši garšaugu teju ikkatrā mājsaimniecībā tiek patērēts visvairāk.

Un tālāk droši varam nodoties smaržu un garšu eksperimentiem...

 

 

 

Pilnu rakstu par Garšaugiem lasiet pavasara Dārzs un Drava numurā!

 

 

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Varroze
Varroze

'Varroa destructor' ir parazītiska ērce, kas parazitē bišu saimēs un izrais...

Ar bitēm nekad neko nevar zināt
Ar bitēm nekad neko nevar zināt

Ar savvaļas bitēm.. Vēl trakāk......

No zieda līdz auglim. Apputeksnēšanās.
No zieda līdz auglim. Apputeksnēšanās.

Putekšņus pārnēsā vējš vai kukaiņi. Augi, ko apputeksnē vējš, veido lielu d...

Elegants un kopts
Elegants un kopts

Cik dažādi ir cilvēki, tik atšķirīgas viņu vēlmes attiecībā uz savu dīķi. ...