, .
lightsnow -2.8℃
Vārda dienu svin: Donats, Konstance

Latgales reģiona biškopju konferencē – par un ap biškopības produktiem ēdienos

LLKC , 17-02-2023
Latgales reģiona biškopju konferencē – par un ap biškopības produktiem ēdienos

Lai analizētu biškopības produktu izmantošanu dažādu ēdienu receptēs pašu mājās un kaimiņvalstī Lietuvā, kā arī demonstrētu jauno pārtikas tehnologu zināšanas par biškopības produktu pielietojumu, uz tikšanos jau astoto reizi aicinās Latgales biškopju konference, ko sadarbībā ar Latvijas Biškopības biedrību (LBB) un Augšdaugavas novada pašvaldību, Valsts Kopējās lauksaimniecības politikas tīkla aktivitāšu ietvaros rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC). 

8. starptautiskā Latgales reģiona biškopju konference 25. februārī pulksten 11.00 sāksies Daugavpilī, Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa”.

Vai bišu produkti ir ēdiena neatņemam sastāvdaļa vai tikai piedeva? Cik pamatota ir biškopības produktu iekļaušana dažādu ēdienu receptēs un, – kādu atbalstu sarežģītu jautājumu izpratnē biteniekiem var sniegt Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU)? Šīs ir tikai dažas no konferencē skatāmajām tēmām.

LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes eksperti nozares speciālistus iepazīstinās ar jaunākajām tendencēm medus pārstrādē, izskaidros, ko un kāpēc analizē medus sensorajā vērtēšanā, kā arī prezentēs pētījumu par bišu tranu peru homogenāta ievākšanas un pārstrādes tehnoloģijām.

SIA “Meduspils” saimnieks, biškopis Jānis Vainovskis stāstīs par medus siltumizturību. Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma struktūrvienības “Preiļi”, kā arī Rēzeknes tehnikuma pārstāvji informēs par biškopības produktu izmantošanu izglītības programmās.

Guntars Melnis, LBB valdes loceklis, biškopis: “Konferencē būs arī vairāki konkursi un degustācijas, kurās žūrija un dalībnieki noteiks izcilākos biškopības produktu piedāvājumus. Neiztrūkstoši būs baudāmas tradicionālās medus kūkas, kuras savedīs no visiem Latgales novadiem, lai noskaidrotu, kurai no tām ir vissabalansētākā garša.”

Atgādināsim, ka līdz šim starptautiskajās Latgales Biškopības konferencēs tēmas bijušas visdažādākās – medus kvalitāte, lāču iebrukumi bišu dravās, medus eksports, bišu slimības, pesticīdu ietekme biškopībā un vēl daudzi, dažādi biškopjus interesējošie jautājumi.

 

Pasākums līdzfinansēts no Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai finanšu līdzekļiem.

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Lauku atbalsta dienests piedalīsies Vidzemes inovāciju nedēļā 2025
Lauku atbalsta dienests piedalīsies Vidzemes inovāciju nedēļā 2025

No 24. līdz 28. februārim Vidzemē un citviet Latvijā norisināsies “Vidzemes...

Latvijā pieejams MAN TGE NEXT LEVEL mikroautobuss
Latvijā pieejams MAN TGE NEXT LEVEL mikroautobuss

Jaunais MAN TGE Next Level kravas mikroautobuss piedāvā uzlabotas komforta ...

AVAR stiprina darbību Kurzemē: iegādāts industriālais biznesa parks Grobiņā
AVAR stiprina darbību Kurzemē: iegādāts industriālais biznesa parks Grobiņā

Turpinot attīstību Kurzemes reģionā un lai nostiprinātu savu pozīciju komer...

Vienkārši par sarežģīto – pedagogus aicina FoodEducators projekts
Vienkārši par sarežģīto – pedagogus aicina FoodEducators projekts

Piena, zivju, drošas pārtikas dienas, izpratne par pārtikas zinātni un sist...