, .
partlycloudy_day -1.7℃
Vārda dienu svin: Baiba, Barbara, Barba

Ar jaunu konsorciju stiprinās inovācijas pārtikas nozarē

LLKC , 29-04-2024
Ar jaunu konsorciju stiprinās inovācijas pārtikas nozarē

Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju universitāte (LBTU) konsorcijā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) konkursa kārtībā ir kļuvusi par EIT Food pārstāvniecību un EIT Community biedru Latvijā, tādēļ jau 10. maijā plkst. 13:30 pārtikas ekosistēmas dalībnieki un citi interesenti tiek aicināti uz tikšanos Jelgavas pilī, kur tiks prezentēti pārstāvniecības plāni  un piedāvājums nozarei. EIT Food atbalsta Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT), kas ir neatkarīga ES struktūra.

EIT Food ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta un ir vadošā Eiropas pārtikas inovāciju iniciatīva, kuras galvenais uzdevums ir rūpēties par ilgtspējīgāku pārtikas aprites sistēmu Eiropā. Dalība šajā iniciatīvā sniegs iespēju Latvijai piesaistīt papildus resursus un veidot jaunas partnerības, lai attīstītu inovatīvus risinājumus pārtikas nozarē,” uzsver EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ilze Laukalēja-Broka.

Latvijas pārtikas nozare jau daudzu gadu garumā sevi apliecinājusi kā nozīmīgu spēlētāju Latvijas ekonomikā, veidojot līdz pat 20% no kopējā preču eksporta apjoma. Uzņēmēji sadarbībā ar pētniecības iestādēm veic regulārus ieguldījumus dažādu inovāciju izstrādē, lai radītu jaunus un uzlabotu esošos produktus. Šī sadarbība aptver biotehnoloģiju, precīzas fermentācijas tehnoloģijas, uztura bagātinātāju izstrādi un citas jomas. Dalība vienotajā Eiropas pārtikas inovāciju tīklā  EIT Food nodrošinās Latvijai daudz plašākas iespējas kāpināt ieguldījumus pētniecība un attīstības projektos.

Mūsu mērķis ir stiprināt un attīstīt ekosistēmu, kas veicina inovācijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē. Tas ietver izglītības un pētniecības organizāciju, lauksaimniecības un pārtikas uzņēmumu, kā arī citu nozares pārstāvju iesaisti, strādājot tādos virzienos kā pārtikas kvalitāte un ilgtspējīga pārtikas aprite.

Projekta atklāšanas pasākums: “Pārtikas Inovāciju ekosistēma: EIT Food redzējums un iespējas Latvijā”.

Pasākumā būs iespējams iepazīties ar EIT Food darbības principiem un piedāvātajām iespējām. Pasākumā piedalīsies nozares eksperti, uzņēmēji, valdības amatpersonas, EIT Food, universitāšu pārstāvji un citi potenciālie sadarbības partneri.

Šis pasākums būs sākumpunkts, kas pulcinās kopā industrijas pārstāvjus, zinātniekus un sabiedrību, lai kopīgi iedvesmotu viens otru uz ilgtspējīgāku pārtikas nākotni.

Datums: 10. maijs      

Laiks: 13:30 - 17:00

Jelgavas Pils aula, Lielā iela 2, Jelgava

 

Dalība pasākumā tikai reģistrētiem dalībniekiem!

Reģistrējies pasākumam šeit:  https://bit.ly/reģistrācijaEITFood

Pasākuma programma pieejama šeithttps://bit.ly/Pasākuma_Programma

 

Papildu informācijai:

Ilze Laukalēja-Broka, PhD

EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja:

E-pasts: eitfood@lbtu.lv

Tālrunis: 25403999

 

 

 

 

 

Iesakām izlasīt Skatīt vairāk
Par pārtikas produkta derīguma termiņu ”Izlietot līdz…” vai “Ieteicams līdz…”
Par pārtikas produkta derīguma termiņu ”Izlietot līdz…” vai “Ieteicams līdz…”

Gunta Evardsone, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta...

Skolās un bērnudārzos bērnus izglītos par rudzu rupjmaizi, tās nozīmi un vērtību
Skolās un bērnudārzos bērnus izglītos par rudzu rupjmaizi, tās nozīmi un vērtību

Valdība, 13. augustā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto...