Latvijas Biozinātņu un Tehnoloģiju universitāte (LBTU) konsorcijā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC) un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) konkursa kārtībā ir kļuvusi par EIT Food pārstāvniecību un EIT Community biedru Latvijā, tādēļ jau 10. maijā plkst. 13:30 pārtikas ekosistēmas dalībnieki un citi interesenti tiek aicināti uz tikšanos Jelgavas pilī, kur tiks prezentēti pārstāvniecības plāni un piedāvājums nozarei. EIT Food atbalsta Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT), kas ir neatkarīga ES struktūra.
“EIT Food ir daļa no Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūta un ir vadošā Eiropas pārtikas inovāciju iniciatīva, kuras galvenais uzdevums ir rūpēties par ilgtspējīgāku pārtikas aprites sistēmu Eiropā. Dalība šajā iniciatīvā sniegs iespēju Latvijai piesaistīt papildus resursus un veidot jaunas partnerības, lai attīstītu inovatīvus risinājumus pārtikas nozarē,” uzsver EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja Ilze Laukalēja-Broka.
Latvijas pārtikas nozare jau daudzu gadu garumā sevi apliecinājusi kā nozīmīgu spēlētāju Latvijas ekonomikā, veidojot līdz pat 20% no kopējā preču eksporta apjoma. Uzņēmēji sadarbībā ar pētniecības iestādēm veic regulārus ieguldījumus dažādu inovāciju izstrādē, lai radītu jaunus un uzlabotu esošos produktus. Šī sadarbība aptver biotehnoloģiju, precīzas fermentācijas tehnoloģijas, uztura bagātinātāju izstrādi un citas jomas. Dalība vienotajā Eiropas pārtikas inovāciju tīklā EIT Food nodrošinās Latvijai daudz plašākas iespējas kāpināt ieguldījumus pētniecība un attīstības projektos.
Mūsu mērķis ir stiprināt un attīstīt ekosistēmu, kas veicina inovācijas lauksaimniecības un pārtikas nozarē. Tas ietver izglītības un pētniecības organizāciju, lauksaimniecības un pārtikas uzņēmumu, kā arī citu nozares pārstāvju iesaisti, strādājot tādos virzienos kā pārtikas kvalitāte un ilgtspējīga pārtikas aprite.
Projekta atklāšanas pasākums: “Pārtikas Inovāciju ekosistēma: EIT Food redzējums un iespējas Latvijā”.
Pasākumā būs iespējams iepazīties ar EIT Food darbības principiem un piedāvātajām iespējām. Pasākumā piedalīsies nozares eksperti, uzņēmēji, valdības amatpersonas, EIT Food, universitāšu pārstāvji un citi potenciālie sadarbības partneri.
Šis pasākums būs sākumpunkts, kas pulcinās kopā industrijas pārstāvjus, zinātniekus un sabiedrību, lai kopīgi iedvesmotu viens otru uz ilgtspējīgāku pārtikas nākotni.
Datums: 10. maijs
Laiks: 13:30 - 17:00
Jelgavas Pils aula, Lielā iela 2, Jelgava
Dalība pasākumā tikai reģistrētiem dalībniekiem!
Reģistrējies pasākumam šeit: https://bit.ly/reģistrācijaEITFood
Pasākuma programma pieejama šeit: https://bit.ly/Pasākuma_Programma
Papildu informācijai:
Ilze Laukalēja-Broka, PhD
EIT Food pārstāvniecības Latvijā vadītāja:
E-pasts: eitfood@lbtu.lv
Tālrunis: 25403999
Gunta Evardsone, Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departamenta...
Valdība, pieņēmusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto kārtību, kādā pie...
Bezlaktozes piena produktiem kļūstot par aizvien pieprasītāku veselīga uztu...
Valdība, 13. augustā, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādāto...